Podaljševanje penisa

Moški lahko zlahka podcenjujejo velikost lastnega penisa v primerjavi z drugimi. Raziskava seksologov je pokazala, da imajo mnogi moški, ki so menili, da je njihov penis premajhen, pravzaprav penise povprečne velikosti. Ljudje, ki imajo občutek velikega penisa so pogosto bolj samozavestni. Ste nezadovoljni s svojim obsegom ali dolžino? Edini znanstveno dokazan način trajnega povečanja penisa je kirurški. Operacija za povečanje penisa vam lahko pomaga do dodatnih centimerov, kar se odločno odraža na vaši samozavesti.

Lokacija

Ptuj

Zdravnik

Aljoša Toš, dr.med.

Trajanje posega

45 do 60 min

Nazaj na delo

1 teden

Anestezija

Splošna ali sedacija

Cena

500€ do 4.000€

Značilnosti posega

Poseg večinoma izvajamo istočasno s posegom za povečanje obsega.

Da bi povečali dolžino, bomo nad bazo penisa naredili rez v obliki črke V. S tem lahko sprostimo suspenzorno vez penisa in tako omogočimo, da se penis pomakne naprej, s čimer se podaljša običajno za 2-5 cm. Postopek pusti majhno, a trajno brazgotino, oblikovano kot obrnjen “Y”, v sramnem predelu. Brazgotino pa sramne dlake običajno zakrijejo.

Pomemben je podatek, da poseg ne poveča dolžine penisa v erekciji, vendar le v ohlapnem stanju. Izboljšanje bo prej estetsko kot funkcionalno. Natančne pridobljene dolžine ni mogoče napovedati saj se razlikuje glede na posameznika, odvisna od anatomske sestave vašega penisa.

Penoplastika se izvaja pod lokalno anestezijo z IV sedacijo, sam poseg pa je popolnoma neboleč. Operacija običajno traja med 45 minut in 1,5 ure.

Pred posegom

Teden dni pred posegom ne smete jemati Aspirina (acetilsalicilna kislina), saj to zdravilo vpliva na mehanizem strjevanja krvi in lahko med operacijo in po njej povzroči krvavitev, kar ima za posledico večje podplutbe ter daljši čas okrevanja. Uživanje večjih odmerkov vitamina E, uživanje velikih količin česna ali uživanje alkohola lahko povzroči enak neželen učinek. Če so potrebna zdravila proti bolečinam, priporočamo jemanje ibuprofena / paracetamola.

Priporočljivo je opustiti kajenje vsaj dva tedna pred in do dva tedna po operaciji. Znano je, da kajenje povzroča zožitev krvnih žil, kar vodi do zmanjšane oskrbe kože s krvjo in s tem upočasnjuje in moti proces celjenja.

Obvestite svojega kirurga o vseh zdravilih, ki jih jemljete, ter o morebitnih alergijah (zdravila, lateks, obliži itd.).

Kirurg se bo odločil, ali so potrebne dodatne predoperativne preiskave, kot so laboratorijska preiskava krvi, elektrokardiogram ali rentgenska slika pljuč. V tem primeru je treba te teste opraviti nekaj tednov pred planiranim posegom.

Okrevanje

Pri nas boste ostali približno 2 uri po posegu, da bomo lahko spremljali vaše okrevanje. Treba je poskrbeti, da nekdo pride po vas, saj 48 ur po posegu ne smete sami voziti avtomobila.

V prvih dveh ali treh dneh po operaciji lahko občutite rahlo nelagodje, za kar vam bomo predpisali ustrezno analgetično terapijo. Lahko se pojavijo majhne podplutbe in oteklina, ki bo v naslednjih tednih postopno izzvenela. Vsak dan je priporočljivo masirati penis z vazelinom, da razrešite asimetrijo in preprečite nastanek grudic.

Po enem tednu se boste morali vrniti v kliniko, da vam bomo opravili prevez. Na nadaljnjih obiskih vas bodo pregledali in zagotovili, da postopek zdravljenja poteka zadovoljivo. Nadaljnji pooperativni obiski se lahko načrtujejo po vaši izbiri, da zagotovite, da ste tako vi kot kirurg popolnoma zadovoljni z rezultati.

Po posegu si je priporočljivo vzeti teden dni za počitek in okrevanje, preden se vrnete na delo. Prav tako se je priporočljivo 3-4 tedne izogibati športnim aktivnostim ter spolnim odnosom.

Pogosta vprašanja

+ - Kako vem, da potrebujem tak poseg?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Ali se po posegu vidijo brazgotine?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Bodo opazili, da sem imel Facelifting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Lahko Facelifting združim z drugimi posegi?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Več vprašanj...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Dodatna vprašanja nam lahko pošljete na info@revive.si

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram