PRAVILNIK ZASEBNOSTI?

Revive klinika, zdravstvene storitve d.o.o., matična številka 8815038, s sedežem na naslovu Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj (v nadaljevanju klinika). Uradna stran klinike je na naslovu www.revive.si (v nadaljevanju stran Revive). 

Vas kot upravljavec podatkov s tem obvestilom seznanjamo z načinom obdelave in zaščite
vaših osebnih podatkov, ki jih zbiramo o vas kot obiskovalcu na strani klinike. 

 

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo vaše osebne podatke (na primer informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naših spletni strani (v nadaljevanju Spletna stran) ali prek telefona,
elektronske pošte ali kako drugače).

Komentarji

Ko obiskovalec zapiše komentar na naši strani, zberemo podatke, ki so izpisani v obrazcu za komentarje, prav tako komentatorjev IP naslov in niz obiskovalčevega brskalniškega agenta za odkrivanje “spam”

Anomiziran niz ustvarjen iz vašega email naslova (znan tudi kot “hash”) je lahko posredovan storitvi Gravatar. Gravatar polica zasebnosti je dostopna na: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Slikovni in drugi mediji

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izločijo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Kontaktni obrazci

Za poenostavljeno komuniciranje preko elektronske pošte z kliniko spletno mesto Revive ponuja tudi kontaktne obrazce. Le tega izpolnite s svojimi podatki, kot so npr. Ime in priimek, elektronski naslov, vrsta posega, želen zdravnik, sporočilo in drugo. Tovrstne podatke zbiramo za lažje in učinkovitejše komuniciranje z vami. Tovrstnih podatki so v rabi zgolj za čas komunikacije med vami in nami. 

Sistemi za “naročanje”

Za učinkovitejše in predvsem hitrejše ter bolj pregledno naročanje, deluje na strani Revive sistem za naročanje. Sistem deluje tako, da se uporabnik naroči na želeno storitev (pregled/en od posegov), izbere želenega zdravnika, lokacijo (poslovalnice klinike), izbere želen čas, vnese osebne podatke (ime in priimek, kontaktno e-pošto ter telefonsko številko). Ko obiskovalec potrdi želeno storitev sistem pošlje želenemu zdravniku obvestilu o predlaganem terminu, ta z povratnim sporočilom po elektronski pošti/ telefonskem klicu potrdi ali preloži storitev. Vsi podatki zbrani v sistemu za naročanje so zaupne narave in so namenjeni želenemu zdravniku oziroma strokovnemu osebju klinike, za potrebe naročanja in komunikacije z pacienti.  

Piškotki

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto. To je zato, da vam ob ponovnem komentarju ni treba več izpolnjevati svojih podrobnosti. Ti piškotki bodo shranjeni eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik..

Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, da bomo shranili vaše podatke za prijavo in izbire zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa trajajo leto dni. Če izberete »Zapomni me«, bo vaša prijava vztrajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, bo v vaš brskalnik shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja številko objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Izteče po 1 dnevu.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

E-novice 

V kolikor se strinjate in izpolnite obrazec (se naročite) za brezplačne E-novice pridobimo od vas različne osebne podatke kot so npr. Ime in priimek, elektronski naslov, ali drugi podatki o vas. Storitev za E-novice bo vaše podatke shranila v svojo bazo, katero bo koristila za namene sporočanja o novostih, akcijah in drugih novicah v povezavi z delovanjem klinike. Iz storitve E-novic se je moč kadarkoli  tudi odjaviti. 

S kom še delimo vaše podatke

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. Tako lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za odobritev.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih strani si lahko te podatke tudi ogledajo in uredijo.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Pravica dostopa

Imate pravico preveriti ali o vas zbiramo osebne podatke in v tem primeru imate pravico tudi do vpogleda v te podatke. Če kot posameznik želite, da preverimo ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to pisno zahtevate po elektronski pošti.

Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati v naslednjih primerih:

 • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, obdelavi ugovarja (glejte pravico do ugovora),
 • če posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava,
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito,
 • osebne podatke je treba izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih,
 • za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Izbrisa ne bomo izvedli, če je obdelava osebnih podatkov potrebna:

 • za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to pisno zahtevate. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami.

Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

 

Pravica do ugovora

Ker osebne podatke obdelujemo za namene neposrednega trženja, imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kadar je povezano s takim neposrednim trženjem.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da omejimo obdelavo v primeru:

 • če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
 • je obdelava nezakonita in kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
 • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov potrebujete sami kot posameznik, na katerega se nanašajo,
 • ste kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno ali naši zakoniti razlogi kot upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi kot posameznika.

Če ste kot posameznik zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, potem lahko podatke le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:

 • z vašo privolitvijo kot posameznika, na katerega se ti nanašajo,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
 • zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali
 • zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.

Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas moramo o preklicu omejitve obvestiti kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov:

Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Informacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in njegovi odločitvi o pritožbi.”

 

Kam pošljemo vaše podatke

Komentarje obiskovalcev je mogoče preveriti s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte.

 

Your contact information

Additional information

Kako zaščitimo vaše podatke?

Sledimo ustreznim ukrepom, da bi preprečili neavtoriziran dostop do osebnih podatkov in njihovo zlorabo.

Vaše osebne podatke bomo hranili toliko časa, kolikor menimo, da je to potrebno, da bi vam zagotavljali uporabo naših storitev, da bi upoštevali veljavno zakonodajo, razrešili spore s strankami ter kolikor je potrebno, da lahko nadaljujemo s svojim poslovanjem, vključno z odkrivanjem in preprečevanjem goljufij in drugih nezakonitih dejavnosti. Za vse osebne podatke, ki jih hranimo, velja ta Izjava o zasebnosti. V primeru vprašanj glede določene dobe shranjevanja nekaterih vrst osebnih podatkov, ki jih o vas obdelamo, vas prosimo, da se obrnete na nas prek kontaktnih podatkov, navedenih zgoraj.

Za namen zaščite in varovanja osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, uporabljamo ustrezne poslovne sisteme in postopke. Uporabljamo tudi varnostne postopke ter tehnične in fizične omejitve pri dostopanju in uporabi osebnih podatkov na naših strežnikih. Dostop do osebnih podatkov ima le pristojno osebje v času njihovega dela.

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram