mag. Miran Križančič, dr.med.

Naročite termin

Izpolnite formo:
Mag. Miran Križančič, dr.med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije je kirurg z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z najzahtevnejšimi posegi na področju plastične in estetske kirurgije.

Po zaključku študija medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani je mag. Miran Križančič, dr.med., opravil specializacijo iz plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije, znanstveni magisterij pa na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani iz menedžmenta neprofitnih organizacij.

Pri delu na Oddelku za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, kjer je bil zaposlen 13 let, je opravljal najzahtevnejše posege po poškodbah rok in rekonstruktivne posege na dojkah, še posebej pa se je specializiral za posege ostranitve odvečnega tkiva pri pacientih, ki so izgubili veliko telesne mase z bariatričnimi opracijami ali hujšanjem in pri katerih so ostala funkcionalno moteča področja odvečne kože in podkožja.

Redno se udeležuje usposabljanjih za rekonstrukcije in estetske posege v tujini, sodeluje na številnih strokovnih konferencah in simpozijih kot udeleženec ali predavatelj. Svoje široko strokovno znanje je predajal naprej tudi mlajšim generacijam na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Za opravljanje kompleksinih posegov iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije se je več mesecev kot gostujoči strokovnjak dodatno izpopolnjeval v specializirani bolnišnici za plastično kirurgijo Canniesburn v Glasgowu na Škotskem ter pri priznanem kirurgu za plastično in estetsko kirurgijo Taimourju Shoaibu v njegovi kliniki La Belle Forme. Dodatno se je za posege estetske kirurgije usposabljal na največji tovrstni kliniki v Stockholmu - Akademikliniken na Švedskem pri dr. Per Hedenu.

Vrsto let je opravljal estetske posege v sklopu poliklinike Nobilis, nato pa leta 2021 v sodelovanju s Kirurškim centrom Toš ustanovil kliniko REVIVE.
g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram