Politika zasebnosti

 

V tej politiki je pojasnjeno, katere informacije (vključno z osebnimi podatki) pridobivamo, hranimo in uporabljamo v povezavi z obiskom in uporabo spletnega mesta revive.si s strani uporabnikov. Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto revive.si (v nadaljevanju: spletno mesto).

 

 1. Upravljalec osebnih podatkov in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s pravili varstva osebnih podatkov, je Revive klinika, zdravstvene storitve d.o.o., matična številka 8815038, s sedežem na naslovu Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj (v nadaljevanju klinika)

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je odvetnica Simona Marko (kontakt: 02/252-26-80 ali odvetnica.marko@siol.net).

 

 1. Vrste osebnih in drugih podatkov ter namen njihove obdelave

2.1. Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave (telephone, računalnike, tablice), s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči že v samem brskalniku. Piškotki sami po sebi niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Piškotki so lahko začasni (za trenutno “sejo”), kar pomeni, da so v uporabi samo med vašim obiskom spletnega mesta in se izbrišejo, ko spletni brskalnik zaprete. Lahko pa so stalni, kar pomeni, da ostanejo v napravi po tem, ko spletno mesto zapustite, dokler jih ne izbrišete sami ali jih po preteku določenega obdobja ne izbriše vaš brskalnik.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Uporaba piškotkov na spletnem mestu

Obstajajo različni piškotki z različnimi funkcijami. Na tem spletnem mestu uporabljamo lastne in druge piškotke.

Lastni piškotki so tisti, ki jih neposredno ustvari in uporablja spletno mesto, ki ga obiskujete. Te piškotke uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo.

Drugi piškotki pa so tisti, ki jih v imenu spletnega mesta, ki ga obiščete, v vašem računalniku odloži tretja spletna stran. Za merjenje statistike obiska spletnega mesta uporabljamo analitične piškotke storitve Google Analytics  podjetja Google, ki se uporablja za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto. 

 

Piškotki zbirajo informacije v anonimni obliki, vključno s številom obiskovalcev spletne strani, od kod so obiskovalci prišli na to spletno stran in spletne strani, ki so jih obiskali.

 

 

Ime piškotka

Namen in opis

Trajanje

Osebni podatki

Soglasje uporabnika

pureCookieNotify

Piškotek, s katerim si spletno mesto zapomni vašo odločitev glede uporabe piškotkov.

1 leto in 1 teden

Ne shranjuje  osebnih podatkov.

Ni potrebno soglasje uporabnika.

Google analitika

_ga

Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na našem spletnem mestu. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.

2 leti

Ne shranjuje  osebnih podatkov.

Potrebno soglasje uporabnika.

_gid

Piškotek se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi enoličnimi identifikatorji.

1 dan

Ne shranjuje  osebnih podatkov.

Potrebno soglasje uporabnika.

_gat_gtag_UA_*_*

Piškotek se uporablja omejevanja števila poslanih zahtevkov Google analitiki.

1 minuta

Ne shranjuje  osebnih podatkov.

Potrebno soglasje uporabnika.

 

Več informacij o storitvi Google Analytics je na voljo v pogojih za uporabo storitve Google Analytics, v načelih za varnost in zasebnost storitve Google in v pravilniku o zasebnosti podjetja Google.

Povezave do drugih spletnih mest

Na tem spletnem mestu so tudi povezave do zunanjih spletnih mest, ki niso v naši lasti in katerih ne upravljamo. Vaša uporaba teh storitev je popolnoma neobvezna in je na vašo lastno odgovornost.

Upravljanje s piškotki

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Google Analytics piškotke lahko onemogočite na naslednji spletni povezavi.

2.2. Komentarji

Ko obiskovalec zapiše komentar na naši strani, zberemo podatke, ki so izpisani v obrazcu za komentarje, prav tako komentatorjev IP naslov in niz obiskovalčevega brskalniškega agenta za odkrivanje “spam”

Anomiziran niz ustvarjen iz vašega email naslova (znan tudi kot “hash”) je lahko posredovan storitvi Gravatar. Gravatar polica zasebnosti je dostopna na: https://automattic.com/privacy/. Po potrditvi komentarja je vaša profilna slika vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

2.3. Slikovni in drugi mediji

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izločijo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

2.4. Kontaktni obrazci

Za poenostavljeno komuniciranje preko elektronske pošte z kliniko spletno mesto Revive ponuja tudi kontaktne obrazce. Le tega izpolnite s svojimi podatki, kot so npr. Ime in priimek, elektronski naslov, vrsta posega, želen zdravnik, sporočilo in drugo. Tovrstne podatke zbiramo za lažje in učinkovitejše komuniciranje z vami. Tovrstnih podatki so v rabi zgolj za čas komunikacije med vami in nami. 

2.5. Sistemi za naročanje

Za učinkovitejše in predvsem hitrejše ter bolj pregledno naročanje, deluje na strani Revive sistem za naročanje. Sistem deluje tako, da se uporabnik naroči na želeno storitev (pregled/en od posegov), izbere želenega zdravnika, lokacijo (poslovalnice klinike), izbere želen čas, vnese osebne podatke (ime in priimek, kontaktno e-pošto ter telefonsko številko). Ko obiskovalec potrdi želeno storitev sistem pošlje želenemu zdravniku obvestilu o predlaganem terminu, ta z povratnim sporočilom po elektronski pošti/ telefonskem klicu potrdi ali preloži storitev. Vsi podatki zbrani v sistemu za naročanje so zaupne narave in so namenjeni želenemu zdravniku oziroma strokovnemu osebju klinike, za potrebe naročanja in komunikacije z pacienti.  

 

2.6. Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

2.7. E-novice 

V kolikor se strinjate in izpolnite obrazec (se naročite) za brezplačne E-novice pridobimo od vas različne osebne podatke kot so npr. Ime in priimek, elektronski naslov, ali drugi podatki o vas. Storitev za E-novice bo vaše podatke shranila v svojo bazo, katero bo koristila za namene sporočanja o novostih, akcijah in drugih novicah v povezavi z delovanjem klinike. Iz storitve E-novic se je moč kadarkoli  tudi odjaviti. 

 

2.6. Zagotavljanje informacij 

Upravljavec s tem spletnim mestom ne zbira in ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen če ste nam jih poslali sami. Kadar nas kontaktirate preko kontaknih podatkov, objavljenih na spletnem mestu, zbiramo zgolj tiste osebne podatke, ki jih posredujete sami na prostovoljen način. Osebni podatki se zbirajo zaradi zagotavljanja informacij, z namenom priprave odgovora, naročanja na storitve ali za obveščanje o novicah. Zbranih osebnih podatkov ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam ali v tretje države. Osebni podatki, ki zadevajo naročanje se štejejo kot zaupni podatki. 

 

 1. Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. Tako lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti za odobritev.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih strani si lahko te podatke tudi ogledajo in uredijo.

 

 1. Pravice posameznikov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima naslednje pravice:

 • pravica do dostopa – dostop do svojih osebnih podatkov in informacij o tem, kako jih obdelujemo,
 • pravica do popravka – popravek svojih osebnih podatkov, če so nepravilni, in dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
 • pravica do izbrisa (pravica do pozabe) – izbris svojih osebnih podatkov,
 • pravica do omejitve obdelave – omejitev obdelave svojih osebnih podatkov,
 • pravica do prenosljivosti podatkov,
 • pravica do ugovora – ugovor obdelavi svojih osebnih podatkov,
 • pravice v zvezi s posameznim samodejnim odločanjem, vključno s profiliranjem.

Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da pošljete pisno zahtevo na naslov Revive klinika d.o.o., Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj, ali sporočilo po elektronski pošti na naslov info@revive.si.

5. Kako zaščitimo vaše podatke

Stran Revive uporablja za komunikacijo z vami Varnostni protokol SSL.  

 1. Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 9730), če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

 1. Veljavnost

Politika zasebnosti velja od 19. 4. 2021 dalje in se lahko kadarkoli spremeni in dopolni.

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram