REVIVE your LIFE! ŽELIM SI POSVET

Najbolj priljubljeni posegi

"REVIVE your LIFE!"

“Prerodite svoje življenje!”

Estetika in obraz

Obraz in Estetika

Vaš kirurg mag. Miran Križančič, dr. med.

+ - Glajenje gub s polnili in botulinom

Uspešno brisanje znakov staranja obraza in glajenje gubic lahko dosežemo s polnili na bazi hialuronske kisline, s katerimi zapolnimo vdolbine, vrnemo volumen na mesta, kjer je s časom izginil ter poudarimo estetske dele obraza.

Elegantno lahko poudarimo in oblikujemo ustnice, lične loke, preoblikujemo pa lahko tudi estetsko podobo nosa. 

Z botulinum toksinom uspešno zgladimo dinamične gube na čelu, gube mrščenja med obrvmi ter gubice, ki nastajajo na straneh ob očeh. 

Več o posegu

+ - Oblikovanje in povečava ustnic

Lepe in simetrične ustnice so okras vsakega obraza. Včasih so ustnice že prirojeno majhne in nesimetrične, z leti pa se njihov volumen zmanjšuje, spreminja se tudi njihova oblika. 

S pomočjo modernih polnil na podlagi hialuronske kisline lahko ustnice oblikujemo, simetriziramo, poudarimo njihovo polnost in svežino. 

Pri povečavi ustnic v naši kliniki se ne rabite bati, da bo izgled umeten ali izstopajoč, vaše ustnice bodo polnejše, povrnili pa jim bomo mladostno svežino in skladno obliko.

 

Uspešno brisanje znakov staranja obraza in glajenje gubic lahko dosežemo s polnili na bazi hialuronske kisline, s katerimi zapolnimo vdolbine, vrnemo volumen na mesta, kjer je s časom izginil ter poudarimo estetske dele obraza.

Elegantno lahko poudarimo in oblikujemo ustnice, lične loke, preoblikujemo pa lahko tudi estetsko podobo nosa. 

Z botulinum toksinom uspešno zgladimo dinamične gube na čelu, gube mrščenja med obrvmi ter gubice, ki nastajajo na straneh ob očeh. 

Več o posegu

+ - Korekcija povešenih vek

Korekcija povešene kože vek ali strokovno »blefaroplastika« je poseg, pri katerem zaradi povešenosti kože in izbočenosti maščobnih blazinic okrog oči odvečno kožo odstranimo ter zmanjšamo maščobne blazinice.

Običajno ga izvedemo v lokalni anesteziji, tako da posebne priprave na poseg niso potrebne, po posegu pa lahko gre pacient praktično takoj domov. Okrevanje je hitro, modrice in oteklina ob operiranem področju pa izgine že po nekaj dneh. Brazgotine po posegu so odlično skrite – na zgornjih vekah v gubi nad očmi, pri spodnjih pa tik pod trepalnicami – tako da so sčasoma praktično nevidne.

Več o posegu blefaroplastike si lahko preberete na .

https://vizita.si/lepota/estetska-medicina/korekcija-povesene-koze-vek-poseg-ki-odpre-pogled-na-svet.html

Več o posegu

+ - Korekcija ušes

Štrleča ušesa bo pogosto predmet zbadanja v otroških letih, kasneje pa lahko prav tako povzročajo nelagodje. Štrleča ušesa je mogoče popraviti zgolj s kirurškim posegom.

Po posegu je oblika ušes izboljšanja, znamenja operativnega posega pa praktično nevidna oz. je brazgotina skrita za ušesom v gubi. Poseg običajno opravimo v lokalni, pri manjših otrocih pa v splošni anesteziji.

Več o posegu

+ - Operacija nosa

Nos je osrednji element obraza in običajno najbolj izpostavljen del obraza. Če je nos prevelik, preveč spuščen, premajhen, ukrivljen ali hrbtišče usločeno navzven, običajno tak nos odstopa od siceršnje podobe obraza.

V takih primerih lahko nos koregiramo s posegom rinoplastike. Poseg korekcije nosa pogosto združuje tako poseg izboljšanja funkcije nosu – izboljšanje dihanja (to imenujemo korekcija nosne pregrade (septoplastika) in zmanjšanje nosnih školjk (mukotomija) in estetsko korekcijo nosa.

Več o posegu

+ - Pomlajevanje obraza z lastno maščobo

Z leti se maščobne blazinice na obrazu spreminjajo, na nekaterih mestih izginjajo, na drugih pa se prekomerno izražajo. Pri pomlajevanju obraza dodamo lastno maščobo v predele, kjer je maščoba izginila, s tem pa dodamo obrazu polnost in svežino. Lastna maščoba tudi ugodno vpliva na kvaliteto in izgled kože, omehča morebitne brazgotine in oglasi ostre poteze obraza.

Več o posegu

+ - Lifting obraza in vrata

Sledi časa se običajno najbolj intenzivno izrazijo na obrazu. Sčasoma pričnejo podporna tkiva na obrazu slabeti, zaradi gravitacije pa se zato povesijo. Maščobne blazinice se prerazporedijo, kostni deli obraza pa spremenijo svoj volumen.

Mnogo sprememb lahko v začetku korigiramo z neinvazivnimi metodami (na primer s polnili hialuronske kisline, z botulinum toksinom, prenosom lastne maščobe itd.), ko pa je povešenost prevelika, pa je kirurška korekcija oz. facelift na obrazu ali neck lift na vratu edina smiselna možnost.

Pri operaciji odstranimo odvečno, visečo kožo na obrazu in vratu, kožo zategnemo, da ni več tako viseča in po potrebi prerazporedimo maščobne blazinice. Na ta način izboljšamo izgled obraza in vrata in zmanjšamo povešenost.

Več o posegu

Telo in Estetika

Vaš kirurg mag. Miran Križančič, dr. med.

+ - Povečava prsi

Lepe, polne in skladne prsi so osrednji estetski element ženskega telesa.

Zato ni čudno, da je povečava prsi najpogostejši estetski poseg na svetu, saj se jih letno po vsem svetu opravi več kot 300.000. 

Poseg povečave prsi z vsadi je varen, hiter, okrevanje pa v nekaj dneh.

Obsežen intervju z dr. Miranom Križančičem, v katerem je govora tudi o korekcijah prsi lahko najdete v prispevku v reviji Zarja Jana. 

https://revijazarja.si/clanek/ljudje/607d766f98eb0/pacienti-niso-hodece-denarnice

 

Več o posegu

+ - Zmanjšanje ali dvig prsi

Ženske s prevelikimi prsmi imajo izredno velike težave zaradi bolečin v hrbtu, ramenih, vratu, kroničnega glavobola ter ponavljajočih se okužb in maceracij v predelu pod dojkama.

Navadno zgolj izguba teže in posebni nedrčki niso učinkoviti, zato je potrebno kirurško zdravljenje. Pri operaciji odstranimo odvečno tkivo v spodnjih polih, prestavimo kolobarja in bradavici na višjo, bolj estetsko pozicijo, ter zapolnimo izpraznjene zgornje pole dojk.

Pacientke, ki se zaradi prevelikih dojk odločijo za zmanjšanje, so ene od najbolj zadovoljnih pacientk, saj lahko končno zaživijo bolj sproščeno in lahkotno življenje, športne aktivnosti, ki so se pred operacijo zdele nemogoče, pa popestrijo življenjski vsakdan.

Več o posegu

+ - Odstranjevanje odvečne kože

Abdominoplasika oz. abderoplastika je poseg, pri katerem s kirurškim posegom odstranimo odvečno kožo na trebuhu, po potrebi pa tudi prestavimo popek na novo pozicijo in učvrstimo premi trebušni mišici.

V primeru, da je odvečna koža in podkožje tudi na hrbtu zadnjica pa povečena, napravimo poseg, pri katerem odstranimo odvečno kožo tudi s teh področij in tako pridvignemo in oblikujemo tudi zadnjico (bodylift).

V kolikor je potrebno, za skladen izgled hkrati z odstranitvijo odvečne kože naredimo odstranitev odvečnega maščevja na trebuhu, po dogovoru pa tudi na drugih delih telesa (liposukcija).

 

Več o posegu

+ - Liposukcija

Odvečna maščoba se lahko nabira na različnih mestih telesa. Če ta področja odstopajo od sicer primerne postave, lahko odvečno maščobo odstranimo s postopkom liposukcije.

Pri posegu, ki ga lahko izvedemo v lokalni ali splošni anesteziji, skozi drobna vstopna mesta na koži uvedemo posebne kanile in posrkamo odvečno maščobo.

Na ta način dosežemo bolj skladno silhueto telesa. Metoda je zelo učinkovita in pogosto uporabljana, seveda pa ne more nadomestiti zdravega načina življenja in primerne fizične aktivnosti, prav tako pa ni metoda hujšanja.

 

Več o posegu

+ - Ginekomastija

Ginekomastija je pojav povečanega tkiva dojk pri moškem.

Lahko se pojavi na eni ali obeh straneh. Nastane zaradi povečanega razmerja med estrogeni in androgeni, vzroka pa največkrat ne najdemo. Najpogosteje se pojavi v puberteti in po njenem koncu spontano izgine, pojav po 50. letu pa je ponavadi povezan z jemanjem določenih zdravil ali kroničnimi boleznimi.

Če je povečanje moških prsi moteče, področje koregiramo z kirurškim posegom. Običajno najprej odstranimo povečan maščobni del (z liposukcijo), zatem pa skozi majhen rez na meji med kožo in prsnimi kolobarji odstranimo povečane žleze pod bradavicama.

Na ta način je moški prsni koš zopet "moški", zadrege ob neprijetnih pogledih na povečane dojke pa izginejo.

 

Več o posegu

+ - Korekcija brazgotin

Moteče brazgotine po poškodbah ali kirurških posegih je običajno mogoče estetsko popraviti. Ocenimo vsako brazgotino posebej in izberemo najbolj primerno metodo korekcije.

 

 

+ - Labioplastika

V primeru, da so male sramne ustnice prevelike ali asimetrične, lahko to izredno negativno vpliva na samopodobo in tudi intimne trenutke, moteče pa so lahko tudi pri športnih aktivnostih.

S posegom zmanjšanja in simetrizacije malih sramnih ustnic močno vplivamo na boljšo samopodobo, dvig samozavesti in sproščenost pri intimnih in športnih dejavnosth.

Poseg običajno opravimo v lokalni anesteziji, po želji lahko tudi v splošni. Običajno traja kako uro, pri posegu pa odstranimo odvečno tkivo, popravimo asimetrijo in estetsko oblikujemo male sramne ustnice.

V primeru, da so velike sramne ustnice izpraznjene in upadle, jih lahko koregiramo s polnitvijo lastne maščobe.

Funkcionalnost in občutki po posegu ostanejo popolnoma enaki, užitki pa zaradi izboljšane estetike večji.

O posegu labioplastike si lahko več preberete na spodnji povezavi:

https://vizita.si/lepota/estetska-medicina/zakaj-se-zenske-odlocajo-za-labioplastiko.html

Več o posegu

Estetika in telo
Estetika in zdravje

Medicina in Zdravje

Vaša kirurga Aljoša Toš, dr. med. in Benaris Hrnjić, dr.med.

+ - Artroskopija kolena

Aktivni način življenja velikokrat pusti posledice na kolenskih sklepih. Obraba hrustanca, počeni ali odtrgani meniskusi, poškodovane križne vezi.

Vsa ta stanja zahtevajo natančen pregled sklepa, ki ga opravimo skozi minimalne kožne odprtinice s posebnim instrumentom - artroskopom. Na ta način identificiramo poškodovane elemente kolenskega sklepa in jih v določenih primerih tudi takoj popravimo. Artroskopija je običajno tudi osnovna preiskava za nadaljnje, kirurško zdravljenje okvarjenih struktur v kolenu.

 

Več o posegu

+ - Korekcija hallux valgus-a

Izkrivljeni nožni palec (strokovno Hallux valgus) nastane zaradi deformacije prve stopalne kosti. Taka deformacija vodi do pojava bolečine in otekline, ki lahko ovira vsakodnevne aktivnosti, težave pa so tudi pri obutvi.

S kirurško korekcijo odstranimo zadebljena, poškodovana tkiva, kosti palca pa postavimo ponovno v pravilen položaj.

Več o posegu

+ - Operacija krčnih žil

Pogosta nadloga, ki povzroča utrujenost nog, otekanje, privede pa lahko tudi do nevarnih strdkov v žilah nog. Razširjene žile so pogosto tudi estetsko moteče. Glede na njihovo velikost in lokacijo jih zdravimo na različne načine, npr. s sklerozacijo, kirurško ablacijo ali lasersko terapijo.

Več o posegu

+ - Operacija kile

Kila nastane, ko krovno tkivo nad določenimi deli telesa popusti, vsebina pod tem pokrovom pa se skozi oslabljena tkiva prerine pod kožo.

Najpogosteje kile nastajajo v ingvinalnem oz. domeljskem področju in pri popku. Kirurško zdravljenje kil na različnih mestih je učinkovito, rehabilitacija pa hitra.

Več o posegu

+ - Podaljševanje penisa

Za povečanje in podaljšanje penisa lahko uporabimo različne kirurške in nekirurške metode.

Več o podaljšanju penisa najdete na povezavi:

https://www.povecanjepenisa.si/si

Več o posegu

Koža in Dermatologija

Vaša dermatologinja Alja Toš Hrnjić, dr.med.

+ - Odstranjevanje znamenj

Popolnoma normalno je, da se na naši koži nahaja večje ali manjše število kožnih sprememb. Lahko gre zgolj za skupke nenevarnih pigmentnih celic (melanocitni nevusi), povečanega števila kožnih žilic (hemangiomi) ali zgolj pomnoženih celic zgornjih plasti kože (npr. seboroične keratoze). Velikokrat se na vratu, pod dojkami ali v pazduhah pojavijo majhne, pecljate kožne spremembe (mehki fibromi), na rokah pa virusne bradavice. V kolikor so te spremembe moteče, jih lahko učinkovito odstranimo.

Več o posegu

+ - Pregledi in sledenje znamenj z digitalnim dermatoskopom IntelliStudio

Z najnovejšo tehnologijo IntelliStudio zanesljivo prepoznamo različna kožna znamenja, ločimo nevarne (maligne) od nenevarnih (benignih), hkrati pa lahko sledimo morebitnemu spreminjanju skozi čas. 

Na ta način učinkovito prepoznamo tiste kožne spremembe, ki jih je potrebno odstraniti, pa tudi druge, ki jih lahko zgolj opazujemo in kirurška odstranitev ni potrebna.

 

+ - Microneedling Dermapen 4

Microneedling je učinkovita metoda za pomlajevanje povrhnjice kože, terapijo rozacee, aken, izboljšanja videza brazgotin, terapije vitiliga, povečanih por, hiperpigmentacij, strij in določenih kapilar.

Več o posegu

+ - Medicinska kriolipoliza s Cooltechom

Odvečne maščobne obloge na določenih delih telesa lahko učinkovito odstranimo z zamrzovanjem. Maščobne celice, ki jih ohladimo pod določeno temperaturo se po naravni poti razgradijo, na ta način pa se maščobne obloge zmanjšajo, postava pa je lepša in bolj skladna.

 

+ - Pomlajevanje obraza in vratu z gelom PRX T-33

Gel, ki na neinvaziven način spodbudi biorevitalizacijo kože.  

Postopek je primeren za ublažitev znakov staranja kože brazgotin, strij in melazme.

 

+ - Odpravljanje melazem in hiperpigmentacij s PRX Reverse peelom

Pilingi lahko učinkovito odstranijo rjave pigmentacije kože (melazme, hiperpigmentacije). 

Zgornje plasti kože se po terapiji odluščijo, s tem pa se odluščijo tudi močneje pigmentirana področja. Koža se zatem obnovi, dobi lepši lesk, vlažnost in teksturo. 

Več o posegu  

+ - Posegi z laserjem Fotona

Terapija z laserjem je lahko zelo učinkovita za odstranjevanje nadležnih kapilar, hiperpigmentacij, odlična pa je tudi za pomlajevanje kože in izboljšanje teksture.

 

Dermatološki posegi simbolna slika
Kozmetika

Koža in Kozmetika

Vaša Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m. s.

+ - Pelleve – glajenje gubic z radiofrekvenčno terapijo

Pelleve je nežna, varna in učinkovita klinično preizkušena metoda za pomlajevanje kože obraza, vratu in dekolteja, lahko pa se uporablja tudi drugje po telesu.

Gre za uporabo radiofrekvenčne tehnologije, s katero segrevamo globlje plasti kože, kar spodbudi fibroblaste k tvorbi novega kolagena. Postopek izvajamo tudi na najbolj občutljivih predelih, kot so področje okoli oči, terapija je še posebej primerna za tretiranje spodnje veke. Rezultat je napeta in gladka koža ter manj izrazite gubice.

Več o posegu

+ - Medicinski microneedling

Microneedling je učinkovita terapija za izboljšanje strukture kože in odpravljanje njenih nepravilnosti. Je neinvazivna terapija za naravno tvorbo kolagena, ki deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa s prodiranjem drobnih iglic in ustvarjanjem mikropoškodb v povrhnjici in dermisu.

Microneedling izboljša strukturo kože in postopno zgladi relief, tako da koža postane bolj gladka in napeta.

Več o posegu

+ - Medicinska nega s kislinskim pilingom

Kislinski piling je eden izmed najpogostejših kozmetičnih in medicinskih postopkov za izboljšanje stanja in videza kože. S kislinskimi pilingi izboljšamo tonus in videz kože na način nadzorovane odstranitve zgornjih plasti povrhnjice s pomočjo organskih kislin.

Pravilno izveden in individualno izbran profesionalni kislinski piling je odlično orodje v boju proti staranju in za izboljšanje videza kože pri mnogih kožnih problematikah.

 

+ - Hifu – nekirurški lifting

Ena izmed novejših neinvazivnih in neablativnih tehnologij nekirurškega pomlajevanja, pri kateri so rezultati doseženi z lokalnim termičnim učinkom. S HIFU terapijo delujemo na kožo in tudi podkožne strukture, kar je bilo do sedaj možno le s kirurškim liftingom.

HIFU se uporablja za pomlajevanje obraza, nekirurški lifting, zmanjšanje gub na obrazu, izboljšanje teksture in elastičnosti kože, odpravi podbradka ter oblikovanje telesa z odpravo viseče kože.

Več o posegu

+ - Mezoterapija – biorevitalizacija kože

Mezoterapija je metoda, ki se uporablja s ciljem regeneracije kože. Pri terapiji se s pomočjo izredno tankih in kratkih iglic vbrizgajo aktivne snovi (hialuronska kislina, vitamini, aminokisline, antioksidanti) v globlje plasti kože.

Terapija zagotavlja intenzivno hidratacijo kože, ji vrača elastičnost, tonus in sijaj.

Več o posegu

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram