Labioplastika

korekcija sramnih ustnic

Prevelike, viseče, deformirane ali asimetrične sramne ustnice so lahko velika psihična obremenitev za vsako žensko, ki se s tem problemom srečuje. Prevelike ustnice lahko povzročajo nelagodje zaradi drgnjenja s perilom, pri športnih aktivnostih, na plaži v kopalkah in seveda ob intimnih trenutkih. S tem pomembno vplivajo na slabše počutje, fizične zmogljivosti in nenazadnje na samopodobo.

S posegom imenovanim labioplastika kirurško koregiramo sramne ustnice, tako da so bolj skladne, simetrične in manj moteče.

Lokacija

Ljubljana, Maribor, Ptuj

Zdravnik

mag. Miran Križančič dr.med.

Trajanje posega

1 ura

Nazaj na delo

7 do 10 dni

Anestezija

Lokalna, izjemoma splošna

Cena

1.100€ do 1.300€

Značilnosti posega

Težavo lahko odpravimo s posegom labioplastike. Poseg izvedemo v lokalni, po želji pa v splošni anesteziji.  Pri posegu kirurško odstranimo odvečno, viseče tkivo, naredimo simetrizacijo sramnih ustnic in jih estetsko oblikujemo. V primeru, da so velike sramne ustnice upadle, jih lahko ponovno oblikujemo in jim dodamo volumen s postopkom lipofilinga oz. polnjenja z lastno maščobo. Tako dosežemo stabilen, estetski rezultat in dolgotrajno za zadovoljstvo.

Pri posegu kirurško odstranimo odvečno, viseče tkivo malih sramnih ustnic, naredimo simetrizacijo ali rekonstrukcijo sramnih ustnic in jih estetsko oblikujemo. Po potrebi lahko velike sramne ustnice preoblikujemo tako, da jim dodamo volumen z lastno maščobo, ki jo odvzamemo iz mesta na telesu, kjer je maščobe več. Poseg traja približno eno uro, učinek pa je trajen.

Običajno uporabljamo pri posegu razgradljive šive, ki sami odpadejo. Občasno kljub temu kak šiv razpada nekoliko dlje in ga odstranimo pri kontrolnem pregledu v naši ambulanti.

Pred posegom

Posebne priprave na poseg pravzaprav niso potrebne. Običajno poseg izvedemo v lokalni anesteziji, po želji tudi v splošni. Kljub temu, da gre za občutljivo področje, pa je sam poseg neboleč.

Okrevanje

Področje sramnih ustnic je zelo dobro prekrvljeno, zato je okrevanje in celjenje običajno hitro. Po posegu je potreben zmeren počitek in nekajdnevna zmanjšana aktivnost, po kakem tednu pa lahko pacientka že prične z običajnimi vsakodnevnimi aktivnostmi. Seveda je normalno, da je po samem posegu prisotna bolečnost, ki pa se jo s protibolečinksimi tabletami uspešno omili.

Lažje športne aktivnosti so možne že po kakem tednu ali desetih dneh, ko je področje že precej dobro zaceljeno, intenzivnejše športne aktivnosti pa odsvetujemo za kake 3 tedne.

Brazgotine so na tem predelu zelo malo vidne in po nekaj tednih komaj opazne. Sčasoma se zmehčajo in so praktično nezaznavne.

Labioplastika lahko zelo pripomore k užitkom pri spolnih odnosih. Prevelike male sramne ustnice lahko povzročajo bolečino, saj se lahko uvihavajo ali premočno drgnejo pri penetraciji, poleg tega pa je pretirana velikost, povešenost ali asimetrija tudi estetsko moteča. Spolni odnosi so po korekciji bolj sproščeni, običajno pa jih odsvetujemo po operativnem posegu za kake 3 tedne.

Pri vsakem kirurškem posegu lahko pride do zapletov, se jim pa seveda poskušamo v največji možni meri izogniti. Med zaplete pri tovrstnem posegu sodijo pooperativna krvavitev, podkožno nabiranje krvi v smislu hematoma, vnetje, asmietrija ali dehiscenca – to je slabše celjenje. Na srečo je področje izjemno dobro prekrvljeno in so vnetja ran ob ustrezni toaleti zelo redka.

Pogosta vprašanja

+ - Kako vem, da potrebujem tak poseg?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Ali se po posegu vidijo brazgotine?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Bodo opazili, da sem imel Facelifting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Lahko Facelifting združim z drugimi posegi?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Več vprašanj...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Dodatna vprašanja nam lahko pošljete na info@revive.si

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram