Odstranjevanje znamenj

Popolnoma normalno je, da se na naši koži nahaja večje ali manjše število kožnih sprememb. Lahko gre zgolj za skupke nenevarnih pigmentnih celic (melanocitni nevusi), povečanega števila kožnih žilic (hemangiomi) ali zgolj pomnoženih celic zgornjih plasti kože (npr. seboroične keratoze). Velikokrat se na vratu, pod dojkami ali v pazduhah pojavijo majhne, pecljate kožne spremembe (mehki fibromi), na rokah pa virusne bradavice. V kolikor so te spremembe moteče, jih lahko učinkovito odstranimo.

Glede na velikost, lokacijo in naravo znamenja se odločimo za odstranjevanje znamenj z laserjem, radiofrekvenčno ablacijo (RF) ali klasično kirurško ekscizijo. Vedno izberemo najprimernejšo metodo, ki pušča čim manj vidne znake odstranitve znamenj.

Lokacija

Ljubljana, Maribor, Ptuj

Zdravnik

Jernej Kukovič, dr. med.

Trajanje posega

15 min do 1 ure

Nazaj na delo

takoj

Anestezija

Lokalna

Cena

100€ do 300€

Značilnosti posega odstranjevanja znamenj

Poleg nenevarnih a motežih kožnih sprememb se na žalost lahko na koži pojavijo tudi spremembe, ki so nevarne.

Dejstvo je, da se v zadnjih letih število nevarnih oblik kožnega raka izredno povečuje, tako da je nujno, da smo pozorni na spremembe, ki nastajajo. Kožne spremembe se lahko povečajo, spremenijo obliko ali barvo, se izbočijo, spontano zakrvavijo ali pričnejo boleti. Vsak od teh znakov je opozorilo, da se s kožno spremembo nekaj dogaja in da je dobro, da jo greste pokazati osebnemu zdravniku, dermatologu ali pa se odločite za odstranitev pri kirurgu. V kolikor obstaja kakršnakoli možnost, da je lahko kožna sprememba nevarna, jo je potrebno v celoti izrezati in poslati na patohistološko preiskavo. Preiskava pove, kake narave je sprememba (benigna oz. nenevarna ali nevarna oz. maligna) in ali je v celoti odstranjena. Če nevarna sprememba ni v celoti odstranjena, je seveda potrebno poseg nekoliko razširiti in zagotoviti, da je odstranjena v celoti. V redkih primerih je smiselno najprej napraviti biopsijo, t.j. odvzeti manjši del spremembe, ga poslati na patohistološko preiskavo, šele po prejetju izvida preiskave pa se odločimo, ali je potrebno spremembo v celoti odstraniti ali ne.

Sam poseg odstranitve vedno poteka popolnoma neboleče, saj področje kožne spremembe omrtvimo z lokalnim anestetikom, nato spremembo izrežemo z ustreznim varnostnim robom (oddaljenostjo reza od roba spremembe) in primerno globino. Defekt, ki ostane v koži zašijemo – običajno za to uporabimo resorbilne šive, ki jih napeljemo pod kožo (da na koži ni vidnih »tračnic« od šivov) in jih ni potrebno odstranjevati, saj se pod kožo sami raztopijo.

Pred posegom

Ob prvem obisku bomo pregledali znamenja in se pogovoili o tem, ali delujejo nevarna ali ne. Glede na to se bomo odločili za najprimernejšo metodo odstranitve.

Okrevanje

Po posegu bomo preko šivnih linij namestili Omnistrip® obliže, ki dobro zaščitijo operirano področje, preprečujejo vdor bakterij in s tem zmanjšujejo možnost vnetja, hkrati pa tudi držijo robove v natančno poravnanem položaju, kar zagotavlja čim boj optimalno celjenje. Brazgotine na koži so žal pri operativnih posegih neizbežne, zato se vedno trudimo, da so čim krajše, usmerjene v smer, kjer je tenzija čim manjša, vedno pa jih tudi postavimo na mesta, kjer so čim manj vidne.

Pogosta vprašanja

+ - Kako vem, da potrebujem tak poseg?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Ali se po posegu vidijo brazgotine?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore  

+ - Bodo opazili, da sem imel Facelifting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Lahko Facelifting združim z drugimi posegi?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore 

+ - Več vprašanj...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

Dodatna vprašanja nam lahko pošljete na info@revive.si

g

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipisicing elit, sed do eiusmod

Instagram